Binnekort start de expositie Ongelofelijk!

akka_kunst, zeventien kunstenaars exposeren van 5 april t/m 15 augustus 2023 in Salon vanBeresteyn te Veendam. Meer dan 40 kunstwerken zijn er te zien binnen het thema Ongelofelijk!

Mijn bijdrage omvat een zestal werken, fantasievol en kleurrijk: Stillevens Chocolade Paashaas en Uitgevlogen, het Landschap De Venen, Bloemstillevens gebaseerd op de kunstgeschiedenis met een hedendaagse kijk op het Bloemstilleven.

Van Chocolade Paashaas tot Uitgevlogen. Het Paasfeest, het eerste ei. De lente is in volle gang, dat alleen al is Ongelofelijk! In een wereld vol onrust en dreiging, geeft de lente hoop. Het roept vragen op, zoals: 'wat en wie ben ik werkelijk nodig?' en 'waar gaat mijn aandacht naar uit?

'Het werk 'De Venen' vrij naar Jan Hendrik Weissenbruch, is een impressie van wat er overblijft na de vervening. Tastbare elementen die de historie van de vervening laten zien worden steeds meer weggehaald bij veengebieden, wat rest is: 'gelukkig hebben we de foto nog'. Dit haalt het echter niet bij het tastbare element, waardoor je je beter kunt inleven in hoe men destijds de arbeid moest verrichten.

Voor wie de expositie gaat bezoeken, veel kijkplezier!